40 Krogeduren
Krogeduren - Krageturen
For lettere at komme af med granitten og undgå tung trafik gennem Vang har man i nyere tid etableret udskibningsstedet på kysten og brudt en forbindelsesvej dybt ned i kystklippen.
Denne aktivitet har selvsagt haft indflydelse på stedets geologiske forhold og botaniske kvaliteter.
Floraen - et bornholmsk skatkammer
Kigger man nærmere efter i og på klipperne, vil man på en solrig forårsdag bl.a. kunne finde bregnerne Nordisk og Sort Radeløv, Svalerod med soldatertæger, Blodrød Storkenæb, Småbladet Lind, Klipperøn, Tarmvrid-Røn samt Sort og Rød Dværgmispel, hvoraf de seks af disse arter her i landet kun findes på Bornholm
Naturfredingsrådet finder, at der er betydelige geologiske kvaliteter knyttet til Ringebakkerne. Vang-granitten og områdets andre bjergarter kan studeres i de blottede kystklipper og i ældre og nuværende råstofgrave.De mange blotninger, der allerede er tilstede i Ringebakkerne må siges at opfylde de væsentligste behov for geologiske iagttagelsesmuligheder i området incl. det areal, hvorfor der er rejst fredningssag.Ringebakkernes biologiske kvaliteter er ligeledes betydelige og her skal navnlig fremhæves områdets flora, der er bedst kendt.Skrænterne ned mod havet er meget vekslende med fugtige og tørre partier. Kløfterne er meget vanskeligt tilgængelige, men det meste af floraen kan ses fra den stenede kyststi langs stranden.På toppen af de lodrette klippevægge vokser den i Danmark meget sjældne Klippe-Røn, og arten er kun talrig i det område af Ringebakkerne, der er rejst fredningssag for.Af andre sjældne planter langs klippekysten kan nævnes Sort Radeløv, der er rødlistet, Rød og Sort Dværgmispel, Bornholmsk Kamille og en varietet af Dag-Pragtstjerne. Alle disse sjældne arter findes i Danmark kun på Bornholm.Mindre almindelige arter er Aks-Ærenpris, Merian, Blodrød Storkenæb, Svalerod, Bjerg-Perikon og Plettet Kongepen.Af spændende skovplanter træffes Dansk Ingefær, Druemunke og Dunet Egebregne. De nævnte planter kan nok træffes andre steder på øen, men ingen steder er så mange samlet som på dette område, der søges fredet, og her er de uden de mange indslæbte arter, man kan se de fleste andre steder på øen.
Den 3. september 1990 foretog to medlemmer af Naturhistorisk Forening for Bornholm en ekskursion til kystklipperne ud for Ringebakkerne med det formål i grove træk at få beskrevet klippernes florasammensætning.