Vis menu Søg

1 Rønne Havn

Rønne Havn - Rønne

En tur rundt på Bornholm vil altid begynde på Rønne havn.
 
I hvert tilfælde, hvis man besøger øen med eget køretøj.
 
Også kyststien øen rundt starter på Rønne Havn. Tryk her og følg stien - og bliv klogere på det, du ser på turen. God tur.
 
Dog kan man inden turen øen rundt lige tage en smut op på Rønne Torv, hvor Jun-Ichi Inoues "Tidesten" fortæller dig, hvad klokken er slået. Tryk her og se nærmere.
 
Havnen har ændret noget på kystlandskabet, og står man i dag ved mindet for de faldne fra sidste krig og kigger ud gennem gattet, så ligger bølgebryderen 1000 meter udenfor den gamle kystskrænt.
Rønne Havn som en udposning på kysten i maj 2012. Foto: Eigil Holm
Havnebassinerne yder i dag læ for mange forskellige arter dykænder og især i bugten ved oliepieren, hvor kølevandet fra Østkraft ledes ud i havnen vil der selv i hårde vintre med islæg kunne iagttages en bred vifte af havfugle.
Rønne Havn - en tidlig morgen
Lille lappedykker og Lille Skallesluger samt Gråstrubet Lappedykker og Stor Skallesluger er havnens ornitlogiske hits og ses sammen med de mere almindeligt forekommende Havlit, Troldand, Bjergand, Taffeland og Gråand samt Blishøns, Skarv og Knopsvaner.
 
I nyere tid er der iagttaget et par Vandrefalke, der har vist interesse for en af havnens større siloer - dog endnu uden at yngle.
 
Også plantelivet er ganske interessant. På den gamle kystskrænt ved Munch-Petersens vej vokser i det tidlige forår både Fuglemælk og Ager-Guldstjerne, og på en af havnens bunkersanlæg det sjældne løg Italiensk Hvidløg, Allium pendulinum, tryk her og se nærmere.
Italiensk Hvidløg på bunkersen ved pølsevognen
Dannebrog i havnen
Fuglemælk
Rønne Havn 1860
Mindesmærke for faldne søfolk under seneste verdenskrig
Havnebakken - vokseplads for Ager-Guldstjerne
Ager-Guldstjerne