Vis menu Søg

Velkommen

Velkommen til 367 ture ud i den bornholmske natur

Tryk  her !

og find et naturhistorisk tema, der har din interesse til en tur ud i den bornholmske natur. 

God tur!  

____________________________________

Historisk set - På tur i Bornholms Natur

I september 1988 udgav Bornholms amt og Samvirkende bornholmske turistforeninger en kombineret cykel- og vandretursguide - På tur i Bornholms natur, og den tyske oversættelse Bornholm - Radwandern und Wandern durch Natur und Kultur.

Guiden er benyttet af mange fastboende samt gæster på Bornholm, og den er på begge sprog trykt i 3 oplag med flere end 20.000 eksemplarer. Populært siges den at have været de bornholmske naturvejlederes "bibel", når de skulle lære nyt.

Destination Bornholm, som senest stod som indehaver af rettighederne til guiden, besluttede sig for ikke at genoptrykke den og overdrog rettighederne til forfatter og det til trods for, at man var kommet i den situation, at guiden i flere år kun kunne købes antikvarisk eller lånes på landets biblioteker.  

På 367 ture i Bornholms Natur

For at imødekomme øens gæster og turister med hensyn til nye oplevelser i den bornholmske natur, påbegyndte NaturBornholm i 2004  at lægge 367 "Dagens ture" ind på sin dengang reviderede hjemmeside.

Disse turbeskrivelser blev stillet til rådighed for NaturBornholms internetgæster, og målet var, at arbejdet med turbeskrivelserne skulle fortsætte således, at teksten sammen med en del nye og aktuelle billeder skulle udgives i bogform som en afløser for På tur i Bornholms natur.
 
Dette skete den 15. juli 2011, og bogen: På 367 ture i Bornholms Natur, har herefter kunnet erhverves i boghandler samt kiosker og NaturBornholm, eller lånes på landets biblioteker. I 2013 kom den i en tysk udgave: Bornholms Natur - 367 Erlebnistouren.
 
Efterfølgende er turbeskrivelserne taget ud af NaturBornholms hjemmeside og lagt over i dette website: www.367ture.dk , der løbende vil blive opdateret og udvidet med nye informationer om hver enkelt tur.
 
Ansvaret for tekst og billeder er alene forfatters, tryk her, men råd og kommentarer til det skrevne samt forslag til nye informationer på sitet kan mailes til webmaster på adressen: loevfroe@gmail.com
 
Som skrevet i omtalen til bogen: 
På 367 ture i Bornholms Natur er en cykel og vandretursguide, der fører den interesserede  til oplevelser på 367 forskellige besøgssteder i den bornholmske natur. 
Gennem 20 naturhistoriske temaer med tilhørende kulturhistoriske  emner ledes den besøgende gennem øens helt specielle geologi, flora  og fauna  samt til steder, der beskriver det 15.000 år lange naturhistoriske og kulturhistoriske forløb siden seneste istid. 
Med bogen i hånden lægges der op til nye oplevelser i øens mangfoldige natur hver dag året rundt. 
 

Bornholms natur i Kommuneplanen

Kommuneplanen, tryk her og læs mere, indeholder kommunalbestyrelsens overordnede politiske mål for udviklingen på Bornholm samt retningslinier og rammer for hvorledes disse mål opnås ved regionskommunens administration, drift  og detailplanlægning. 

Hvad angår Bornholms natur har kommunen nogle målsætninger, der kan læses ved at trykke her

En redegørelse for øens landskab og natur i øvrigt kan læses ved at trykke her

Fredninger på Bornholm

349 fredede områder, godt 6% af Bornholms areal, er fredet. Tryk her og find kortet over Bornholm, hvor du kan trykke dig ind på et areal og læse om årsagen til fredningen. 

Dinosaurer i Bornholms natur

I 2004 var årets helt store sensation Jespers Milàns opdagelse af nogle 170 millioner år gamle fodspor efter dinosaurer i nogle sandstenslag ved Pyritsøen i Hasle Klinkerskov.

Det kunne være feriens første mål for en tur i Bornholms natur at søge efter dinosaurer-fodspor. God jagt! 

Tryk blot her: Pyritsøen - dinosaurernes tumleplads.      

Levkagraven før den blev til Pyritsøen
Pyritsøen i dag med en smal landbræmme, kaldet "lertippan", ud til havet
Farverne angiver de 20 naturhistoriske temaer fra bogen "På 367 ture i Bornholms Natur". Numrene angiver afsnittene i dette website med start i Rønnes omegn og øen rundt i urvisernes retning. Tryk på linket i teksten til højre og vælg det tema, der interesserer dig som oplæg til en tur ud i den bornholmske natur
På tur i Bornholms Natur fra 1988 - godt brugt!
Bornholm - Radwandern...
Bøgerne På 367 ture i Bornholms Natur på dansk og tysk
Jesper Milàn i 2004 ved et aftryk af en dinosaurfod på stranden ud for Pyritsøen
Det andet fodspor, fundet ved Pyritsøen
Fodsporet opholder sig nu på NaturBornholm, og det har dannet grundlaget for en rekonstruktion af datidens bornholmske dinosaurer fra Pyritsøen