Forside
Velkommen
  
Søg
  
GPS
  
Bornholm i dag
  
Kort
  
Litteratur
  
Webmaster
  
Lektør
Søg Sitemap PrintBookmark og Del
Du er her: Velkommen
1. Rønnes undergrund
2. Sandflugtsskoven
3. Hasles undergrund
4. Ringebakkerne
5. Slotslyngen
6. Hammeren
7. Nordbornholm
8. Istidslandskabet
9. NordØstkysten
10. Bondelandet
11. Østkysten i fiskjed
12. I Pelles fodspor
13. Den baltiske Issø
14. Smålyngen
15. Højlyngen
16. Alm. Gammelskov
17. Alm. Sprækkedale
18. Alm. Bakketoppe
19. Østre Indlæg
20. På Vallen
21. Vestre Indlæg
22. Israndslinier
23. I Myrene
24. Middelalderbyen
25. Øens årmillioner

 
Ankylosaur-spor
tryk paa billede for stort
-retur ved "tilbagepil"/
(Alt + venstre pil)
På 367 ture i Bornholms natur
 
Jesper Milàn ved dinosaurusfodsporet
 
Dinosaurgamme

Velkommen til ture i Bornholms natur

I september 1988 udgav Bornholms amt og Samvirkende bornholmske turistforeninger en kombineret cykel- og vandretursguide - På tur i Bornholms natur, og den tyske oversættelse Bornholm - Radwandern und Wandern durch Natur und Kultur.

Guiden har fået en pæn omtale og er benyttet af mange fastboende og gæster på Bornholm, og den er på begge sprog trykt i 3 oplag med flere end 20.000 eksemplarer. Populært siges den at have været de bornholmske naturvejlederes "bibel", når de skulle lære nyt.

Destination Bornholm, som senest stod som indehaver af rettighederne til guiden, besluttede sig for ikke at genoptrykke den og overdrog rettighederne til forfatter og det til trods for, og man var kommet i den situation, at På tur i Bornholms Natur i flere år kun kunne købes antikvarisk samt lånes på landets biblioteker.

For at imødekomme øens gæster og turister med hensyn til nye oplevelser i den bornholmske natur, har NaturBornholm siden 2004 lagt 367 "Dagens tur" ind på sin dengang reviderede hjemmeside.

Disse turbeskrivelser blev stillet til rådighed for NaturBornholms internetgæster, og målet var, at arbejdet med turbeskrivelserne skulle fortsætte således, at teksten sammen med en del nye og aktuelle billeder skulle udgives i bogform som afløseren for På tur i Bornholms natur.
 
Dette skete den 15. juli 2011, og bogen:
På 367 ture i Bornholms Natur,
som også har fået nogle flotte omtaler, kan herefter erhverves i boghandeler samt kiosker og NaturBornholm for 198 kr, eller lånes på landets biblioteker.
 
Efterfølgende er turbeskrivelserne "taget af" NaturBornholms hjemmeside og lagt over i et nyt website, dettte: www.367ture.dk , der løbende vil blive opdateret og udvidet med nye informationer om hver enkelt tur.
 
Ansvaret for tekst og billeder er alene forfatters, men råd og kommentarer til det skrevne samt forslag til nye informationer på sitet kan mailes til forfatter på adressen: loevfroe@gmail.com
 
 
I 2004 var årets helt store sensation Jespers Milans opdagelse af nogle 170 millioner år gamle fodspor efter dinosaurer i nogle sandstenslag ved Pyritsøen i Hasle Klinkerskov.

Det kunne derfor være feriens første mål for en tur i Bornholms natur at søge efter dinosaurer-fodspor. God jagt!

Tryk blot: Pyritsøen - dinosaurernes tumleplads

 

Siderne er bygget i en WEB123